@Dreamcash x.com/srkn_ydgr/status/2082043…
Bitcoin 28.07.2026 — Teknik ve Temel Analiz Bitcoin şu anda 63.380$ bandında işlem görüyor ve gün içinde 63.059$ seviyesine kadar geriledi. Hafta sonundan beri bu düşüşü öngörüyor ve sizlerle paylaşıyordum. Ancak bazı kişiler, duygusal yaklaşımlarla "yükselecek", "boğa gelecek", "80.000$'ları görecek" gibi mesajlarla piyasayı yanlış yönlendirdi. Tekrar hatırlatıyorum: Duyguyla teknik analiz olmaz. İnsanları heyecanlandırıp 65.000$'lardan long pozisyon açtıranlar, şu an o pozisyonların likide olduğunu görüyor. Veriler konuşuyor, duygular değil. Piyasada "elma şekerli" vaatlerle hareket edenlerin sonu her zaman aynı olur. İşin tekniğini bilmiyorsanız, en azından teknik ve temel analizlere saygı gösterin. Neyse, verilere dönelim ve analize devam ediyoruz. Yarın Fed toplantısı öncesinde 62.500$ seviyelerini bekliyorum. Fed öncesi piyasada dalgalanmalar yaşanacaktır. Dibi görüp iğne ile daha aşağıya 60.980$ bölgesine kadar inebiliriz. Ancak bu hareketin ardından 68.000$ seviyelerine doğru bir tepki gelmesini öngörüyorum. Yine de buradan "uçuyoruz, kaçıyoruz" havasına girmeyin; bu bir dönüş değil, geçici bir düzeltme olacak ve sonrasında yine aşağı yönlü hareket devam edecek. Kısa vadedeki bu geri çekilmede Fed Başkanı'nın açıklamaları belirleyici olacak. Benim beklentim nötr bir ton olması yönünde; zira piyasa koşulları şu an istenilen düzeyde değil ve şahin bir duruş piyasayı daha da zorlayabilir. 4 saatlik grafikte kontrol noktasından (POC) altına sarktık ve fiyat sürekli bu bölgeye dönmeye çalışıyor ancak başarılı olamıyor. Fibonacci düzeltme seviyelerinden düşüş onayı alıyoruz. 62.500$ – 60.980$ bandına iğne atıp geri çekilme beklediğim bölge burası. Eğer hâlâ long pozisyonunuz varsa, bu seviyelerde hedge ile işleminizi toparlayabilirsiniz. Burada gördüğümüz hareket bir dönüş hareketi değil; gün içinde biraz toparlanma yaşansa da, yarına kadar düşüşün devam etmesini bekliyorum. Hacim profili de bu görüşü destekliyor satış baskısı hâlâ baskın durumda. Veriler konuşuyor, duygular sessiz kalıyor. 7 gündür tutturduğumuz bu düşüş trendi, teknik analizin piyasada tek rehber olduğunu bir kez daha gösterdi. Fed öncesi 62.500$ – 60.980$ bandını takip edin, hedge stratejilerinizi aktif tutun ve duygusal kararlardan kaçının. Yatırım tavsiyesi değildir. Kendi teknik ve temel analizleriniz ile işlem alınız. #bitcoin #btc #kripto #crypto #ethereum #eth #piyasa #fed #binance #altın #gold #gümüş #silver #fed
· 27 Views